Termokupllar

 

 

 

 BAYONET TERMOKUPLLAR

Bayonet termokupllar genelde basit proseslerde tercih edilir. Sabit kablolu olarak üretilmektedir ve prosese yay sıkıştırmalı olarak monte edilir. Sensör kablosu prob görevi yapan metal borunun ağzında sıkıştırıldığından sızdırmazlık özelliği yoktur. Bu nedenle rutubetli ortamlarda ve sıvılarda kullanılamaz. Genelde metal bloklara açılan bir deliğe daldırılarak  veya metal yüzeyine temas ettirilerek kullanılır. Standart rekor  M12 x 1,5'

PORTATİF TERMOKUPLLAR

Portatif termokupllar gerek yüzey gerekse ortam sıcaklıklarının ölçümünde çok çeşitli proseslerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Portatif termokupllar genelde sabit kablolu olarak üretilir. Siparişte mutlaka kablo boyu belirtilmelidir.

 

REKORLU ve DİĞER TERMOKUPLLAR

Rekorlu termokupllar çok küçük boyutlarda yapılabilir olmasından dolayı bir çok proseste gerek yüzey gerekse ortam sıcaklıklarının ölçümünde yaygın olarak kullanılmaktadır. Rekorlu termokupllar genelde sabit kablolu olarak üretilir. Siparişte mutlaka kablo boyu belirtilmelidir.

 

 

 

KAFALI TERMOKUPLLAR

Kafalı termokupllar -200°C'den 2320°C'ye kadar değişik proseslerde yaygın olarak kullanılır.  Uzun ömürlü bir termokupl seçimi yapabilmek için proses şartları çok iyi belirlenmelidir ve bu şartlara en uygun eleman, izolatör, dış koruyucu ve gerekiyor ise iç koruyucu doğru seçilmelidir. Termokupl seçimi ile ilgili detaylı bigileri  termokupl bilgileri bölümünde bulabilirsiniz.

 

Standartlar:

Termokupl  : DIN 43710 ve IEC 584

Dış Koruyucu  : DIN ve AISI standarlarinda metal, DIN 40685 Seramik

Kafa   : DIN 43729 A tipi, B tipi ve C tipi Alüminyum döküm kafa. IP67 korumalı

 

 
 

© 2017 TAMYÜKSEL - Elektrik - Rezistans - Yerden Isıtma